Følg med de unge: Snapchat, hvad kan det?

Følg med de unge: Snapchat, hvad kan det?

Man hader det, når de unge sidder og snakker om et eller andet medie, og man ved ikke hvad det er for et medie, så man spørger dem. Man kan bare se i deres blikke at det burde du altså vide, det er næsten akavet, cringe, kikset – eller hvad for nogle ord det nu er der er “in” – at du ikke ved det, og man føler sig bare virkelig gammel. Bare rolig, med guiden herunder kan du få hjælp til snapchat.

Hvad er Snapchat?

Snapchat er et socialt medie, der har en række features, fx: filtre, cameos, historier, minder, bitmoji, “kun for mig minder.”. Du ved måske ikke, hvad disse ord betyder, men det går nok. Lige nede her under kan du nemlig læse om dem!

Filtre

Filtre er en feature, som du kan bruge, når du tager billeder og videoer. Der er mange forskellige slags, og du kan endda lave dine egne eller gå ind og se de populæreste på “udforsk”. Der er også nogle af filtrene, som har features. Der er for eksempel nogle af dem, hvor du skal åbne munden, hæve øjenbrynene eller noget andet også sker der noget. Man ved dog ikke, hvad der sker, før man prøver.

Cameos

Cameos er nogle billeder, som du kan sende til dine venner. Der er dog et twist. Du kan tage et selfie og sætte ind som hovedet på billedet. Så kan du sende sjove billeder af dig selv og dine venner på anderledes måder. 

Historier

Du kan oprette en historie med dine venner. Det er lidt ligesom en gruppechat, bortset fra at det kun er dig, der kan sende videoer og billeder. Historier bliver tit omtalt som “my story,” “ms” eller bare “story” De bruges også tit som vlogs, hvor ejeren fortæller, hvad de skal den dag.

Minder

Lad os nu sige, at du har taget et rigtig godt billede, og du gerne vil gemme det. Så trykker du bare på 1 knap, og så er billedet gemt i dine “minder”. Du får også notifikationer, når det er x antal år siden, at billedet er taget.  

Bitmoji

Bitmoji er din egen slags avatar, du kan ændre den, og den vises hos dine venner, ud fra jeres chat. 

Kun for mig minder

Er minder, du kan skjule, så der kommer en kodelås på, så kun du kan se dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.