Nemmere at låne i dag end for 10 års siden – Et paradoks

håndtryk i banken

Nemmere at låne i dag end for 10 års siden – Et paradoks

Sponsoreret indhold

Finanskrisen ramte i 2008 for fuld knald og mange stod i en situation at de havde et hus der var mindre værd end det de skyldte. De var teknisk insolvente. Det ramte over 200.000 husejere i Danmark.

Som årene gik og finanskrisen ebbede ud i slutningen af 2014, blev tilværelsen bedre. Der var mindre stress på at miste jobbet og forbruget steg igen. Dog havde krisen sat sine dybe spor og vi holder pengene tættere til kroppen.

Det er også blevet svært at få banken med på eventuelle ideer. Om det så er bilkøb eller tilbygning til huset. Bankerne forsvarer sig med strammere lovgivning. Aldrig har bankerne tjent så mange penge som efter finanskrisen. Vi vover pelsen og siger: Der er muligvis kommet stramninger, men ingen grund til at gå med livrem og seler.

Nye lånemuligheder blomstrer op

Når en dør lukkes, åbnes en ny på klem. Det ordsprog er mere sandt end man skulle tro. Før 2008 kunne næsten alle gå i banken og låne til en bil på deres glatte ansigt. Ovenikøbet de dyrere af slagsen.

I dag gælder det at det næsten er umuligt at få lov at låne. Renterne er historisk lave og nogle oplever at betale for at have penge i banken. Sygt siger mange.

Derfor er de dengang mindre låne virksomheder blomstret op og har skabt et alternativ til bankerne.
F.eks. er Santander en af de største på markedet i for lån til bil. Tidligere var banken de klart største, men bilforhandlerne vil gerne forhandle med nogen der kan.

Det gode er at renten faktisk ofte er bedre end du får i banken. Hvis du endelig får lov at låne.

Mindre lån til forbrug kan nu også lade sig gøre

Det har affødt en hel branche eller niche inden for branchen, som har specialiseret sig i at låne penge ud. Nogle ganske vel til alt for højre renter og ÅOP, men ikke desto mindre er det muligt.

En af de dygtigste eksperter på låneområdet er home-banker.dk. Her finder du en formidler af lån, som ikke bare forsøger at få dig til at låne, men som har mange artiklerne om bagsiden af lånet og, hvad du kan gøre for at få en bedre økonomi.

De samarbejder med eksperter fra hele branchen. Både økonomiske rådgivere og eksperter inden for økonomi, budget og lån.

Det giver dig en sikkerhed, for at du kan forholde dig til hele processen omkring lån og hvad du betaler. Du finder endda beregnere, der kan hjælper dig til at se om du har råd til at tage et ekstra lån

Du finder dygtige journalister, der skriver artiklerne samt uddrag fra eksperter der underbygger det de skriver. Det er helt klart en af de få, der rent faktisk lever op til deres ansvar.

Husk at der ikke lånes penge ud – De formidler blot kontakten for dig, så du på den måde får den bedste oplevelse.

Kilder og referencer

Faktalink.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.