9 tips til at bade en nyfødt

9 tips til at bade en nyfødt

Nybagte forældre bekymrer sig ofte over, at skulle bade deres lille baby – ihvertfald førstegangsforældre. Men frygt ej: Bare følg disse råd, så Jeres badetid bliver til en leg og en hyggelig stund.

1. Brug en blød svamp
En baby kan blive tør efter et bad

Hvis din baby stadig har navlestrengstubben, kan holder du til helt enkle svampebade hver dag, så babyen forbliver tør og ren. Børnene bliver ikke meget beskidte, med undtagelse af deres bleområde, og under deres mange hager, hvor spyt og madrester har tendens til at genne sig. Så vær opmærksom her. Du kan springe over sæbe. Lunkent vand er alt hvad du behøver.

2. Timing er alt

Planlæg et bad et par gange om ugen; for mange bad kan tørre din babys super-bløde hud. Du skal vælge et godt tidspunkt på dagen, når din baby er veloplagt og ikke sulten (men ikke lige efter, at have spist, da babyen kan gylpe). Nogle forældre kan lide, at lave et bad om aftenen, cirka en times tid efter spisning, men inden barnet skal sove, fordi det varme vand kan hjælpe barnet med, at føle sig døsig og klar til at lægge sig til at sove.

3. Undgå tårer

Babyer behøver ikke en masse sæbe. Men du vil måske gerne bruge lidt til deres hovedbund og hvis de har noget hår, lidt shampoo. Når du vælger babyens badeprodukter, skal du sørge for, at købe shampoo og babyvask, der er tårefri og så mild som overhovedet muligt. Nogle mødre sværger ved lavendel babysvask, som måske har en beroligende, døsig indvirkning på babyen.

4. Gem shampoo’en

Hvis du bruger shampoo, så vent til sidst, så din lille vil ikke ende med at sidde i beskidt vand. At få vådt hår vil også få babyen til, at føle sig koldere, og så er det bedst, at få babyen ud af badet hurtigst muligt.

5. Saml dine forsyninger før du starter

Før du starter badet, så saml alt hvad du behøver og placér det inden for en arms længde af ​​badet. Sørg for, at flaskerne er åbne og klar til at bruge. Det sidste du vil er, at forsøge at pille forseglinger af ​​en bøtte babyvask, mens du støtter dit nyfødte barn med en arm.

Har du brug et stort babybadekar, så kan du se den guide til de mest populære babybadekar.
Og som mor – eller far – når du har været på indkøb til ungerne, så kan du også tage på indkøb til dig selv. Køb billige Sloggi underbukser eller Sloggi trusser her.

6. Hav en hjælper

I det mindste de første par gange vil det være fint at få hjælp til babyens badetid. Da du under ingen omstændigheder kan lade din baby være uden opsyn i selv den mindste mængde vand. Plus, hvis du ikke er sikker på, hvordan din baby reagerer på badet, kan det være nyttigt at få ideer til, hvordan man beroliger et vådt barn.

7. Brug en bademåtte

En våd baby i sæbefyldt vand bliver en glat baby. En badepude eller en bademåtte er til gavn for, at holde dit glatte barn på ét sted. Du kan også lægge et håndklæde i din vask eller badekar. Det giver en smule varme og komfort også.

8. Tjek temperaturen

Dit barn er meget lille, så barnet behøver ikke meget vand. 3-4 centimeter kan være rigeligt, især hvis du lægger din baby ned i badekarret. Babyens hud er mere følsom end voksnes, så sørg for at være meget opmærksom på vandtemperaturen, der føles behageligt varm for dig, er sandsynligvis for varmt for dit spædbarn. Test vandet, før du sætter babyen ned i badekarret. Test det med din albue eller indersiden af ​​dit håndled. Vandet skal være varmt, ikke varmt.

9. Gå tropisk

Overvej at skrue din termostat op, før du lægger din baby i badet. På den måde vil din nyfødte være i en dejlig temperatur, når barnet er både i vandet og ude af vandet. Det kan hjælpe med, at holde tårerne væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.