Design en brugervenlig hjemmeside

Design en brugervenlig hjemmeside

Drømmer du om at starte din egen hjemmeside eller blog? Der er et utal af hjemmesider derude, som du kan drage inspiration for. 

Fælles for alle gode hjemmesider er deres brugervenlighed. Hvis ikke hjemmesiden er overskuelig og pæn at kigge på, så klikker man hurtigt væk for at finde noget andet. 

Derfor skal du altid have brugervenlighed i mente, når du designer en hjemmeside. 

Sådan kommer du i gang:

Vælg et overskueligt layout

En hjemmeside som er proppet med billeder og informationer er ikke til at overskue. Hvis du vil have en hjemmeside, som kunder har lyst til at klikke ind på, så skal du gøre det let at finde rundt i. 

“Less is more”. Skær ned på teksten, vælg få flotte billeder til forsiden og brug store overskrifter til at tydeliggøre, hvor man kan klikke sig hen. 

Inddel med kategorier 

I stedet for at fylde hele forsiden ud med alle informationer, så lav kategorier på din hjemmeside, som man kan klikke sig ind på. På de forskellige kategorier kan der så komme yderligere underkategorier, som gør det nemmere for kunden at spore sig ind på, hvad de gerne vil se. 

Billeder, billeder, billeder

En hjemmeside som kun har en masse tekst bliver hurtig kedelig at se på. Brug billeder som henvisninger sammen med din tekst. Det bliver nemmere for kunder at finde, hvad de leder efter, når der er brugt tydelige billeder under de forskellige kategorier. 

Du kan drage inspiration fra layoutet på den brugervenlige hjemmeside northorganic.no.

Udnyt farverne

Hvis det hele blot er sort hvidt, så kan din hjemmeside godt blive lidt for kedelig at kigge på. Du behøver ikke plastre hjemmesiden til med farver og mønstre for at gøre den spændende, men lidt farver hist og her kan gøre en verden til forskel. 

Brug farverige overskrifter, infobokse og faner, som også hjælper med at gøre hjemmesiden mere overskuelig for de besøgende.

Brug links

Det er altid en god ide at inkludere links på din hjemmeside, som henviser til andre hjemmesider. LinkBuilding er et populært marketingsredskab, som også gør din hjemmeside mere synlig på diverse søgemaskiner. 

Links kan også hjælpe kunderne med at finde mere information gennem din hjemmeside. 

Opdater din hjemmeside

Sidst men ikke mindst så husk, at det kræver dedikation og hårdt arbejde at holde en hjemmeside kørende. Sørg for at opdatere nyheder, varer eller billeder på din hjemmeside, så dine kunder forbliver interesseret i dit indhold. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.