Sponsoreret indhold
Bæredygtighed og fokus på miljøet har aldrig været så stor en trend, som det er lige nu. Man kan argumentere for, at det er blevet en forudsætning for nye startups, at de skal tage hensyn til miljøet. Hvis ikke de gør det, kan det være svært for dem at finde samarbejdspartnere og forholde sig konkurrencedygtige på markedet. Mange virksomheder er begyndt at prioritere grøn energi i form af bl.a. jordvarme højere end de fossile brændstoffer. Det er derfor tydeligt, at bæredygtighed er blevet det nye sort blandt iværksættere.
Det viser sig, at den danske industri har formindsket CO2-udledningen med hele 19% fra 1990 til 2014. Investeringerne til miljøbeskyttelse er også steget fra 911 mio. kr. i 2015 til hele 1.112 mio. kr. i 2016. Investeringerne gik både til forebyggende faktorer og forureningsbekæmpelse. Der er ingen tvivl om, at markedet for varmepumper, vindmøller og solceller er i udvikling, da både virksomheder og forbrugerne tager større hensyn til miljøet.
Udover interessen for bæredygtighed ud fra et etisk perspektiv kan virksomheder og nye startups også se kontante fordele ved dette. For det første har du som virksomhed mulighed for at spare penge på energi, men vigtigst af alt kan du skabe et grønnere image for din virksomhed, som kunder i højere grad er begyndt at efterspørge. Hvilken form for energi du som virksomhed vælger, kan have en afgørende betydning for, om kunderne vælger dit eller et af dine konkurrenters produkter.
Hvis du og din virksomhed overvejer at skifte til grøn energi, er der mange muligheder at vælge imellem. Dog er specielt varmepumper blevet mere og mere populære i Danmark. Det giver god mening, da varmepumperne er billigere i drift end andre alternativer. Varmepumper er i den grad en miljøvenlig løsning for din virksomhed, da pumpen bruger den energi, der findes i luften og omdanner den til varm luft og varmt vand. På trods af varmepumpernes popularitet i Danmark, er danskernes foretrukne opvarmningsfunktion stadig fjernvarme. Tal viser, at fjernvarme står for over halvdelen af opvarmningen af danmark – nemlig 53%.
Hvis du og din virksomhed skal skifte din energikilde ud med et grønnere alternativ og ikke på nuværende tidspunkt kan finansiere sådan et projekt, kan I ansøge om at få et økonomisk tilskud. Det er et krav, at du og din virksomhed ansøger om tilskuddet, inden I installerer den nye energikilde. Når først I er startet med installeringen, har I ikke længere mulighed for at få tilskuddet. Størrelsen på tilskuddet afhænger af den valgte energikilde, energiselskabet og hvor mange penge I i sidste ende kan spare med tilskuddet. Hvis du og din virksomhed er i tvivl om, hvordan I søger om energitilskud, kan I kontakte jeres lokale energiselskab for at høre, om de kan guide jer gennem processen. I kan også kontakte jeres nuværende leverandør af energi og søge direkte om energitilskuddet der.