Opstart af din virksomhed – disse forsikringer skal du have

Opstart af din virksomhed – disse forsikringer skal du have

Når du skal til at starte en virksomhed, så er forsikringer nok ikke det første, som du tænker på. 

Som ny virksomhedsejer kan det også være svært at hitte ud af, hvilke forsikringer du egentlig har brug for. 

I denne artikel hjælper vi dig godt på vej til hvilke forsikringer, som du har brug for, når du opstarter din virksomhed.

De lovpligtige forsikringer

Lad os starte med at kigge på hvilke forsikringer, der er lovpligtige for dig at have.

Det gælder for eksempel en ansvarsforsikring, hvis din virksomhed har en firmabil. I dette tilfælde kunne du for eksempel tegne en Forsikring Audi. Det gælder også en arbejdsskadeforsikring, som dækker både dig og dine ansatte. 

Hvis du ikke har nogle ansatte i din virksomhed, og ikke bruger en bil eller en varevogn, så behøver du ikke tænke på disse forsikringer endnu. 

Værdifulde ting i din virksomhed

Hvis du for eksempel arbejder med dyrt værktøj, bruger maskiner, har en dyr computer eller sælger værdifulde varer, så anbefales det, at du tegner en løsøreforsikring. En løsøreforsikring går ind og dækker over dyre ting, som eventuelt kan blive stjålet eller komme til skade.

Denne forsikring er ikke lovpligtig, men den er alligevel god at have!

Økonomisk sikring af din omsætning

Dette er heller ikke en lovpligtig forsikring, men det anbefales at du har den. Hvis du skulle blive syg eller komme til skade, så kan du risikere at din virksomhed taber penge, fordi du ikke kan arbejde. Hvis der sker en drastisk nedgang i din virksomheds omsætning, så kan en driftstabforsikring dække de penge, som du mister.

Sikring mod hacking

Det sker desværre for mange virksomheder, at de bliver hacket. Hvis nogen hacker sig ind på din virksomheds konti og tager dine penge, så skal du købe en netbankforsikring. 

Din bank dækker nemlig ikke indbrud på din konti, det skal du selv sørge for at dække ind. 

Du kan også tegne en cyberforsikring, hvis du gerne vil have erstatning og genetablering af dine data, hvis de er blevet hacket. 

Hvis du rejser med dit arbejde

Arbejdsrelaterede rejser skal sikres med, hvad der kaldes en erhvervsrejseforsikring. Selvom du kun skal på en lille tur, så skal du have en erhvervsrejseforsikring, som dækker udgifter til lægebehandlinger, transport, sygeledsagelse med mere.

Du skal være opmærksom på, at du ikke er dækket ind af din private rejseforsikring, når det drejer sig om en arbejdsrelateret rejse. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.