Du har pligt til at bekæmpe rotter

Du har pligt til at bekæmpe rotter

Rotter er uden sammenligning det værste skadedyr, vi har i Danmark. Smittefaren ved at have rotter er enorm og rotter kan ødelægge rigtig meget i dit hjem. Derfor skal du bidrage med at bekæmpe rotter, når du opdager dem.

Skadedyr i Danmark

Der findes en række skadedyr i Danmark. Nogle er mere skadelige end andre, men fælles er, at det er dyr, der skal holdes væk fra de steder, hvor der bor mennesker. De hyppigste skadedyr i det danske er insekter som borebiller og andre biller, diverse lus, bananflyer, myrer, møl, men også mus, mosegrise og så selvfølgelig rotter.

Rotter

Der er rigtig mange rotter i Danmark. Faktisk op til fire millioner af dem. Og de er rigtig mange forskellige steder. Vi har både brune rotter og sorte rotter i Danmark. Det er de brune rotter, som kan blive op til 45 cm lange, som du vil kunne møde på din ejendom. Rotter er sky dyr, der meste viser sig om natten, og derfor kan være svære at opdage.  Men de kan formere sig ekstremt hurtigt. Et rotter kan blive til mere end 800 rotter på bare et år. Og rotter kan klare sig under rigtig mange forskellige forhold. Så har du først fået rotter på din ejendom, kan det gå rigtigt hurtigt med skader.

Skal bekæmpes

Konstaterer du at der er rotter på din ejendom, så er det din pligt at deltage aktiv i bekæmpelse af rotte. For rotter kan både bære smitte med sig, og dermed sprede denne hurtigt. Men du kan også ødelægge rigtig mange ting med deres bid.
Du skal først og fremmest melde det til kommunen, at du har set rotter hus dig. Dernæst skal du tage en række forholdsregler. For du skal finde ud af hvordan rotterne kommer ind i dit hus. Derfor skal du lukke små sprækker, og andre huller, hvor det vil være muligt for rotter at komme igennem. Dernæst skal du tage kontakt til en virksomhed, der er specialister i at bekæmpe rotter, og som kan supplere de tiltag, som kommunen kan bidrage med. For det er vigtigt at bekæmpelsen går hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.