Håndtering af stress på arbejdspladsen

Håndtering af stress på arbejdspladsen

Alle, der nogensinde har haft et job, har på et tidspunkt følt presset af arbejdsrelateret stress. Ethvert job kan have stressende elementer, selvom du elsker hvad du laver. På kort sigt kan du opleve pres for, at nå en frist eller for at opfylde en udfordrende forpligtelse. Men når arbejdsstressen bliver kronisk, kan det være overvældende – og skadeligt for både fysisk og følelsesmæssig sundhed.

Desværre er en sådan langsigtet stress alt for almindelig. I 2012 citerede 65 procent af amerikanerne arbejde som den største kilde til stress, ifølge American Psychological Association’s (APA) årlige stress i Amerika Survey. Kun 37 procent af de undersøgte amerikanere sagde, at de gjorde et fremragende eller meget godt stykke arbejde med stress.

En 2013-undersøgelse fra APAs Center for Organisatorisk Excellence fandt de også, at jobrelateret stress er et alvorligt problem. Mere end en tredjedel af de arbejdende amerikanere rapporterede, at de oplevede kronisk arbejdsstress, og kun 36 procent sagde, at deres organisationer leverede tilstrækkelige ressourcer til at hjælpe dem med at klare det stress. Du kan ikke altid undgå de spændinger, der opstår på jobbet. Men du kan tage skridt til, at styre arbejdsrelateret stress.

Fælles kilder til arbejdsstress

Visse faktorer har tendens til at gå hånd i hånd med arbejdsrelateret stress. Nogle almindelige stressfaktorer på arbejdspladsen er:

  • Lav løn.
  • Ekspansive arbejdsbyrder.
  • Få muligheder for vækst eller fremskridt.
  • Arbejde, der ikke er engagerende eller udfordrende.
  • Manglende social støtte.
  • Ikke at have tilstrækkelig kontrol over jobrelaterede beslutninger.
  • Konflikter.
  • Krav eller uklare præstationsforventninger.

Virkninger af ukontrolleret stress

Desværre forsvinder arbejdsrelateret stress ikke bare, når du går hjem. Når stress fortsætter, kan det tage hårdt på dit helbred og trivsel.
På kort sigt kan et stressende arbejdsmiljø bidrage til problemer som hovedpine, mavesmerter, søvnforstyrrelser og koncentrationsbesvær. Kronisk stress kan resultere i angst, søvnløshed, forhøjet blodtryk og svækket immunsystem. Det kan også bidrage til sundhedsmæssige forhold som depression, fedme og hjertesygdom. Forbindelsen af ​​problemet, mennesker, der oplever overdreven stress beskæftiger sig ofte med det på usunde måder som overspisning, spise usunde fødevarer, ryge cigaretter eller misbruge stoffer og alkohol.

Tage skridt til at håndtere stress

Spor dine stressfaktor. Hold en journal uge for uge eller to for at identificere, hvilke situationer der skaber mest stress og hvordan du reagerer på dem. Nedfæld dine tanker, følelser og oplysninger om miljøet, herunder de involverede personer og forhold, den fysiske indstilling og hvordan du reagerede. Har du øget dit toneleje meget? Fået en snack fra automaten? Gået en tur? At tage notater kan hjælpe dig med at finde mønstre mellem dine stressfaktorere og dine reaktioner på dem. Udvikle sunde svar. I stedet for at forsøge at bekæmpe stress med fastfood eller alkohol, gør dit bedste for, at tage sunde valg, når du føler stressen stiger.

Motion er en stor stress-knuser. Yoga kan være et glimrende valg, men enhver form for fysisk aktivitet er gavnlig. Også tid til hobbyer og yndlingsaktiviteter. Uanset om det er, at læse en roman, gå til koncerter eller spille spil med din familie, så skal du sørge for at afsætte tid til de ting, der giver dig glæde. At få nok god søvn er også vigtig for effektiv stresshåndtering. Byg sunde søvnvaner ved, at begrænse dit koffeinindtag sent på dagen og minimere stimulerende aktiviteter, såsom computer- og tv-brug om natten. Sæt grænser. I dagens digitale verden er det let, at føle pres for at være tilgængelig 24 timer i døgnet. Fastsæt nogle grænser for arbejdsliv for dig selv.

Apropos tid og hobby. Har du brug for en digital nedtæller, så kig på nedtæller.dk. Det er super simpelt og nemt at bruge.

Det kan betyde at lave en regel om ikke at tjekke e-mails hjemmefra om aftenen eller ikke at besvare telefonen under middagen. Selvom folk har forskellige præferencer, når det kommer til, hvor meget de blander deres arbejde og privatliv, kan skabe klare grænser mellem disse og reducere potentialet for arbejdslivskonflikt og stress, der følger med det. Tag dig tid til at genoplade. For at undgå de negative virkninger af kronisk stress og udbrændthed, har vi brug for tid til at genopfylde og vende tilbage til vores før-stress niveau. Denne genoprettelsesproces kræver, at du “slukker” for arbejdet ved, at have perioder, hvor du ikke er involveret i arbejdsrelaterede aktiviteter eller tænker på arbejde. Derfor er det afgørende, at du afbryder forbindelsen fra tid til anden på en måde, der passer til dine behov og præferencer.

Lad ikke dine feriedage gå til spilde. Når det er muligt, tag dig tid til at slappe af, så du kommer tilbage til arbejdet og føler dig genoplivet og klar til at gøre dit bedste. Når du ikke er i stand til at tage fridage, får du et hurtigt løft ved at slukke din smartphone og fokusere din opmærksomhed på ikke-arbejdes aktiviteter i et stykke tid. Teknikker som meditation, dyb vejrtrækningsøvelser og mindfulness (en tilstand, hvor du aktivt observere nuværende oplevelser og tanker uden at dømme dem) kan hjælpe med at fjerne stress.

Start med at tage et par minutter hver dag for, at fokusere på en simpel aktivitet som vejrtrækning, gå eller nyde et måltid. Færdigheden til at fokusere målrettet på en enkelt aktivitet uden distraktion vil blive stærkere med lidt øvelse, og du vil opdage, at du kan anvende den på mange forskellige aspekter af dit liv. Sunde ansatte er typisk mere produktive, så din chef har et incitament for, at skabe et arbejdsmiljø, der fremmer trivsel hos medarbejderne. Start med at have en åben samtale med din formand eller anden leder. Formålet med dette er ikke at udarbejde en liste over klager, men snarere at komme med en effektiv plan for styring af de stressfaktorere, du har identificeret, så du kan være bedst mulig på jobbet. Mens nogle dele af planen kan være udformet til, at hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder inden for områder som time management, kan andre elementer omfatte at identificere arbejdsgiver-sponsorerede wellness-ressourcer, du kan klare til og præcisere hvad der forventes af dig, få nødvendige ressourcer eller støtte fra kolleger, der beriger dit job til, at omfatte mere udfordrende eller meningsfulde opgaver eller ændre på dit fysiske arbejdsområde for, at gøre det mere behageligt og reducere belastningen. Få noget støtte. At acceptere hjælp fra betroede venner og familiemedlemmer kan forbedre din evne til at håndtere stress. Din arbejdsgiver kan også have ledelsesressourcer, der er tilgængelige via et medarbejderhjælpeprogram, herunder online information, tilgængelig rådgivning og henvisning til fagfolk, hvis det er nødvendigt. Hvis du fortsætter med at føle dig overvældet af arbejdsstress, kan du måske tale med en psykolog, som kan hjælpe dig med bedre at håndtere stress og ændre usund adfærd.

Apropos arbejdsmiljø, så kan også det fysiske arbejdsmiljø aflaste dit mentale tryk. En arbejdsplads med den rette indretning, blomster, vinduer og lys kan også afhjælpe mental pres og stress. Hos Landhave.dk specialisere de sig blomsterkasser og højbede.

Og når vi nu er igang med, at snakke om stressende arbejde, så er flere jobs i håndværkerbranchen stressende. Ikke så meget fordi de har travlt, men tonen og kommunikationen kan meget nemt være det. Det er en hård branche på flere måder. En håndværker med styr på sagerne er AAJ fra Sønderjylland. En VVS’er med masser af ansatte, men med god arbejdsmoral og arbejdsklima.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.